Home
Nieuws
Onze paarden
Stalling en Opvang
Instructie
Route
Links

Nieuws uit 2009 en 2010 van Stal De Mes

 
Proefrit op barok paard 20 december 2010

Vandaag kreeg Patricia een rondleiding op Moravita Classical training and breeding centre met aansluitend een kennismakingsles op de goedgekeurde Lusitano dekhengst Rustico.


Proud overleden 4 november 2010

Na te zijn toegetakeld in de paddock, is Proud vandaag overleden. We troosten ons met de gedachte dat niemand haar meer kwaad kan doen.


Jonge paarden op onderlinge wedstrijd (Clubkampioenschappen van De Horsthoekruiters) 9 oktober 2010

Vandaag gingen Chocotoff en Carlijn voor het eerst op wedstrijd. We konden buiten mededingen meerijden op de prachtig georganiseerde clubkampioenschappen van De Horsthoekruiters in Heerde.

De paarden zijn beide nog te jong om op officiële wedstrijden te mogen starten. Dat mag pas vanaf volgend jaar april. De paarden hebben echter oefening nodig en moeten ervaring opdoen. Patricia mag officieel geen B meer starten en op zo'n clubkampioenschap mag dat buiten mededingen wel. Ze waren heel erg braaf en rustig op de wedstrijd. Als ervaren dressuurpaarden stapten ze de baan binnen en lieten allebei een keurige proef zien. In de proef van Carlijn zaten een paar kleine foutjes maar de best strenge jury kende toch 188 punten toe aan Carlijn. De proef van Chocotoff ging net een haartje netter. Zij behaalde 192 punten.

Het commentaar van de jury was dat beide paarden veelbelovend zijn voor in de toekomst.


Bord aan de weg geplaatst 26 september 2010

Allita Witteveen ontwierp en maakte een mooi bord voor onze stal.

Allita bedankt!


Vakantiebaan bij Stal De Mes (door Larissa Hovestad)
juli 2010

In de zomervakantie heeft Patricia mij geholpen met mijn pony Emie. Emie stond daar en in ruil daarvoor hielp ik haar elke dag met de paarden, van 's ochtends half 9 tot 's middags 4 à 5 uur ongeveer.

De 1e dag dat ik haar hielp moesten we meteen naar Limburg rijden om Nevada op te halen bij de "IJzeren man". Verder hebben we elke dag gereden. En soms wel 2 keer per dag. Ook heb ik op alle paarden uitgestapt.

Ik heb ook een paar keer op Morris gereden, 1 keer op Vivana en 1 keer op Proud voor mijn zit en op Proud was dat nog moeilijker, vooral in de middendraf! En we hebben een keer een buitenrit gemaakt, ik op Capri en Patricia op Proud dat was heel gezellig en HÉÉL leuk!

Voor de rest hebben we de stallen gedaan, kippen, honden, katten en paarden voer en water gegeven. De paarden in de wei water gegeven met Arjan op de tractor en de paarden in de wei gezet.

We hebben ook elke middag heel lekker gegeten: 2 keer een omelet, 1 keer een pizza en de laatste dag hebben we een broodje gegeten bij "De Baron" in Epe, dat was heel erg lekker en gezellig. Voor de rest hebben we stokbrood gegeten, ook dat was super lekker!!!

Ik heb nu een paar wedstrijden gereden en dat is allemaal super goed gegaan.

Arjan en Patricia SUPER BEDANKT,
het was heel gezellig en het heeft heel goed geholpen!!

Groetjes Larissa & Emie!


Wedstrijd uitslagen 29 mei 2010

Renate van Munster wist vandaag met 192 punten een 5e plaats te behalen met Morris op de eerste selectiewedstrijd van de kring Noord-Oost Veluwe.


Wedstrijd uitslagen 24 mei 2010

Renate van Munster maakte vandaag haar wedstrijddebuut met Morris op het grote Pinksterconcours in Hattem. In de eerste proef probeerde Morris nog wat trucjes uit maar de combinatie zette toch een nette proef neer met 185 punten.

In de tweede proef was Renate al beter ingespeeld op Morris en werd haar proef door de jury beloond met 191 punten en een 5e prijs.

Een goed begin dus voor deze nieuwe combinatie!


Nevada neemt afscheid van de dressuursport 22 mei 2010

Nevada gaat zich na een glansrijke dressuur carrière toeleggen op het moederschap. Ze heeft ons veel overwinningen bezorgd. Omdat wij nog een aantal nakomelingen van haar willen en dat bij haar slecht samengaat met topsport, hebben wij deze keuze gemaakt.

Nevada, namens ons beide, bedankt voor je enorme inzet!


Carlijn zadelmak 9 mei 2010

Carlijn is ook zadelmak. Na Chocotoff kon zij natuurlijk niet achter blijven. Carlijn beschikt ook over ruime mooie bewegingen en laat zich fijn bewerken.


Koninginnedag 2010 30 april 2010

Op koninginnedag liepen twee paarden van onze stal mee in de optocht in Heerde. Namelijk Capri, gereden door Gerrit Roke en Nevada, gereden door Patricia.

Wij werden tevens ontvangen door Mevrouw Pijnenburg, de burgermeester van Heerde. Capri ontving een terechte knuffel van de "moeder van Heerde".

Wij zijn er trots op dat onze 26-jarige Capri nog zo goed en fit voor de dag kan komen.


Chocotoff zadelmak 18 april 2010

Chocotoff is zadelmak. Ze heeft fijne ruime bewegingen. Wij zijn benieuwd wat zij ons in de toekomst zal brengen.


Demonstratie: Pas de Deux 28 maart 2010

Patricia gaf met Jos van Dragt een demonstratie tijdens het Pas de Deux evenement van de Hippische Vereniging Epe. Onder de naam "Pimp My Ride" stalen ze de show. Jos reed op zijn stoere Fries Auke en Patricia reed Nevada. De demonstratie viel zeer in de smaak bij het publiek en een daverend applaus op het einde van de act was dan ook een mooie afsluiting van de show.

Bekijk de hele proef op YouTube.


Wedstrijduitslagen 19 december 2009

Morris wist deze wedstrijd weer twee keurige proeven neer te zetten. In beide proeven ging de eerste prijs naar Patricia en Morris. Nevada zou op 20 december gestart worden in de Z2-dressuur maar vanwege de hevige sneeuwval werd die wedstrijd afgelast door de organisatie.


Citaat uit "Het Paradepaardje" van De Horsthoekruiters.
Jaargang 16. december 2009
18 december 2009

Volgens ingewijden ben ik, Gerrit Roke op dit moment het oudst rijdende lid van de Horsthoekruiters. Dan te bedenken dat ik me meestal nog erg jong voel, verder zal ik me ook niet uitlaten over mijn leeftijd.

Mijn dochters Desiree en Charlotte reden pony bij manege "De Doornbos" in Wapenveld. Na enkele maanden toekijken ben ik ook te paard gegaan met het idee, als ik tien lessen gehad heb red ik me wel. En jullie raden het al, het lessen is noodzakelijker wijs tot op heden nog elke week nodig. Ik heb nu ongeveer zeven jaar les op mijn paard "Jopper" bij de Horsthoekruiters. Voor het wedstrijdrijden heb ik nooit warm kunnen lopen op een enkele onderlinge en gemeente kampioenschap na.

Aan het lessen op donderdag beleef ik veel plezier en heb de indruk dat ik elke keer weer iets bij leer. De laatste maanden volg ik de lessen op Capri, die ik mag gebruiken van Patricia, onze instructrice. Daar ben ik erg blij mee omdat Jopper herstellende is van een peesblessure.

In de bossen van Heerde en Epe kun je me meerdere malen per week tegen komen met Jopper of op het stalen ros maar ook gewoon wandelend. Als de tijd het toelaat heeft Jopper natuurlijk de de voorkeur om met hem de bossen door te kruisen. Ik zie de bossen als de grote tuin van onze Schepper waar ik rust vind en mag bijkomen van de hectiek van alle dag. In deze periode van donkere dagen voor kerst kan ik er naar uitzien dat we met kerst mogen vieren dat God zijn licht naar onze wereld heeft gezonden. Ik hoop en bid dat een ieder van ons op zijn eigen manier iets van Zijn lichtstraal mag ervaren. Gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2010.

Gerrit Roke


Wedstrijduitslagen 6 december 2009

Proud deed het op deze regenachtige dag heel goed. Het losrijden verliep erg modderig en nat in de buitenbak, dus zowel Proud als Patricia verschenen in de ring als dalmatiers. Patricia reed met Proud één proef in de Z1 en behaalde 206 punten.
Daarna was Nevada aan de beurt. Met haar kon Patricia 2 proeven rijden in de Z2. Nevada scoorde 212 en 213 punten en werd tweede. Het was een natte, koude dag maar wel succesvol.


Wedstrijduitslagen 22 november 2009

Morris was dit weekend zeer succesvol in de L1 dressuur. Hij wist met Patricia in het zadel twee eerste prijzen te behalen met in totaal 3 winstpunten. Patricia startte ook nog met Nevada in de Z2. Jammer genoeg waren ze de enige deelnemende combinatie in deze klasse dus dan is het niet zo moeilijk om eerste te worden. Nevada liet twee nette proeven zien. Zij is snel weer in vorm gekomen sinds het oppakken van de training na het spenen van Einstein.


Nieuwe website is live! 1 november 2009

Wij hebben de website geheel vernieuwd. De taal instellingen van uw webbrowser worden nu automatisch gevolgd. Zolang het maar Nederlands of Engels is. The navigatie links vouwt uit als er secties onders zitten, zoals bij de paarden en pony's. En er is een nieuws pagina bij. En nog een aantal cosmetische veranderingen.


Wedstrijduitslagen 25 oktober 2009

Patricia startte sinds lange tijd weer eens in de Z1 en in de Z2. Aangezien zij de enige was die Z-proeven reed die dag, werd de Z-rubriek in handicap gereden met de M1 en M2. Nevada trapte net voordat zij de ring in moest, een ijzer er af en liep daardoor wat gevoelig. Toch werd zij netjes tweede. Ook Proud deed het goed. Die was voor haar doen voor het eerst echt relaxed op een wedstrijd. Voor haar was een derde plaats weggelegd.
Niet slecht, zo tussen de M-combinaties, zeker gezien het feit dat de paarden lang niet meer op wedstrijd geweest waren.


Dagje bij Stal de Mes (door Margo Hutten) 20 oktober 2009

Ik heb het erg naar mijn zin gehad. En ik heb er erg veel van geleerd dat ik op verschillende paarden mocht rijden. De dag begon al leuk we gingen naar het bos ik mocht op Capri en dat vond ik ook erg gezellig, en daarna ging ik op mijn eigen pony die mocht ook mee en dat ging ook heel erg goed, en toen mocht ik op Nevada dat was ook heel erg leerzaam want er zit al heel veel oefeningen op Nevada en ik ging keertwendingen maken en ik heb ook een galop wissel gemaakt ik vond dat allemaal heel erg leuk, en toen mocht ik Morris pakken die heb ik helemaal zelf op gezadeld en dat ging ook heel goed, en toen zijn we 's avonds samen uit eten geweest dat was ook heel erg leuk.

Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad bij jullie thuis en heel erg bedankt dat ik op alle paarden mocht.


Wedstrijd uitslag 18 oktober 2009

Morris (Palatine Amigo) heeft een keurige 2e prijs te gewonnen in de klasse L1. Morris werd dit keer gereden door Patricia.
De proef liep Morris wat braaf door. Het had allemaal net iets flitsender gemogen maar een foutloze brave proef werd door de jury toch beloond met een mooie 2e plaats. Rij-technisch gezien klopte het allemaal maar Morris had die dag duidelijk geen zin in het geven van een echte show.
Desalnietemin waren wij zeer tevreden met de tweede prijs.


Een dag stage (door Marieke Koemans) 16 oktober 2009

Mijn stage heb ik doorgebracht bij Stal de Mes.

’s Morgens werd ik ontvangen door Patricia (de Mes).
Tijdens deze stage heb ik veel dingen gedaan zoals paarden voeren, stallen uitmesten. ’s Middags heb ik gereden op de paarden Morris, Nevada en Capri en de paarden verder verzorgd (borstelen, hoeven gekrabt). Dat was echt heel leuk om te doen! Daarna hebben we gezellig een broodje gegeten bij bakker Bart.

Toen zijn we naar Zwolle gegaan waar Patricia privéles heeft gegeven. Hier kon ik veel van leren. Ik vond het een leuke en een geslaagde stagedag waar ik veel geleerd heb en ik ben zeker van plan om een keer terug te komen!

Patricia bedankt!


Bumblebee gearriveerd 26 september 2009

Bumblebee is gearriveerd bij ons op stal. Het is een Welsh sectie A hengstje, het opfokmaatje van Einstein. Wij hopen hem in de toekomst te kunnen beleren als kinderpony. Tot op heden lijkt Bumblebee een schat van een pony die in de toekomst een kind verder kan helpen in de sport. Zijn bewegingen zijn veelbelovend.


Nibble gearriveerd 19 september 2009

Nibble is gearriveerd bij ons op stal. Nibble is een Welsh sectie B merrie. Op dit moment functioneert zij als opfokmaatje voor Eclaire. In de toekomst hopen we haar te kunnen scholen als sportpony voor een jonge amazone/ruiter. Nibble is een chique merrie-veulen, een pittige tante met prachtige bewegingen.


Dragon Welsh Pony Show 8 augustus 2009

Vandaag werd in Oldebroek de Dragon Welsh Pony Show georganiseerd, dit in samenwerking met het Oogstfeest.

Patricia is penningmeester van de Stichting The Dragon Welsh Pony Show. Zij bemande die dag tevens het wedstrijdsecretariaat. De show was succesvol en werd beoordeeld door Engelse juryleden. Vooral de Leading Rein Rubriek sprong er uit. Voor alle deelnemertjes waren er cadeautjes, rozetten en medailles. Een tak van de pony-sport die naar onze mening veel meer aandacht zou moeten krijgen binnen Nederland.


Einstein geboren 14 mei 2009

Eussen's Einstein is eindelijk geboren. Na een vrij moeizame dracht van 12 maanden en 10 dagen schonk Nevada het leven aan Einstein. Einstein is een prachtig hengst-veulen van Fürst Romancier. Hij beweegt heel gemakkelijk en heeft een prettig karakter. We hebben lang op zijn komst moeten wachten maar zijn geboorte op de verjaardag van Arjan en Patricia was het mooiste cadeau.


Eclaire geboren 29 april 2009

Vivana beviel 3 weken te vroeg van een kerngezonde dochter van Rosario. Het merrie-veulentje heet Eclaire. Eclaire is voskleurig en lijkt in haar bewegingen veel weg te hebben van haar vader. Eclaire ging al heel snel na de geboorte staan, dronk heel snel en gaf toen een leuke bokpartij weg in haar box. Kersverse moeder Vivana verliest haar dochter geen moment uit het oog en is zeer zorgzaam voor haar kind.


Trainings week 6 juni 2009

De afgelopen week was Kirsten van den Berg bij ons te gast.

Tijdens haar verblijf bij ons op stal, sprong Kirsten graag met Morris. Morris vormde met Kirsten een mooie combinatie tijdens het springen. We hebben genoten van het gezelschap van Kirsten en wensen de familie van den Berg veel gezondheid en geluk toe in de toekomst.


Janita wint bronzen paard op Morris 28 februari 2009

Morris (Palatine Amigo) sloot zijn wedstrijdseizoen van deze winter succesvol af. Hij won de O.V.J. wintercompetitie in de klasse B-dressuur met Janita Faber in het zadel. In dezelfde competitie werd hij tweede in de L1-dressuur, gereden door Patricia.