Home
Nieuws
Onze paarden
Stalling en Opvang
Instructie
Route
Links

Het laatste nieuws van Stal De Mes

 
Boek 'De slipjacht' gepubliceerd
mei 2018

Patricia geeft in De slipjacht uitleg over de slipjacht zoals die in Nederland plaatsvindt. Vanuit haar ervaring als amazone, instructrice en puppywalker geeft zij de lezer inzicht in de achtergronden en het rijden van de slipjacht.

Wilt u een exemplaar bemachtigen? Dat kan, neem contact met ons op.


Uitbreding jachtpaarden: Bam Bam, Casanova, Ginger april 2018

In de afgelopen periode hebben we drie jachtpaarden toegevoegd aan ons bestand. Bam Bam, Casanova en Ginger.


Broekelo 2015 11 oktober 2015

Fifty Shades of Grey en Morris hebben deelgenomen aan boscross Broekelo. Beide paarden wisten de cross foutloos te doorlopen.


De boel komt weer op gang juni 2015

Na een periode van betrekkelijke rust, waarin Patricia heeft kunnen herstellen van een gebroken bekken, worden de paarden weer intensief getraind. Chocotoff wordt voorbereid voor de Z-dressuur en zal volgend voorjaar weer gestart worden.


Fifty Shades of Grey arriveert in Epe 17 april 2015

Vandaag is ons nieuwe paard gearriveerd. Zijn kleurschakeringen rechtvaardigen zijn naam: Fifty Shades of Grey. Wij gaan hem trainen voor de slipjachten en voor eventing.


Springen bij Stal De Mes (geschreven door Carolien Staal, overgenomen van Internet) 28 juni 2014

Springen, sinds mijn ponytijd niet meer gedaan. Maar toch kriebelt het zo af en toe, dus had Irene een springles geregeld op een van de ervaren jachtpaarden van Patricia de Mes - wat een kanjer, deze Morris. Toch apart dat je ergens onderweg die onbevangenheid kwijtraakt, ik vond mezelf bij 90 cm al erg stoer. Dat was vroeger toch anders Thanks Irene, het was superleuk.


Santiago Jr. geboren 9 mei 2014

Vandaag heeft Moravita het leven geschonken aan een wolk van een zoon. Het veulen is vernoemd naar zijn onlangs overleden vader, Santiago.


Santiago overleden 4 mei 2014

Santiago is in zijn eigen wei tijdens zijn middagslaapje overleden. We missen hem erg, maar zijn blij dat hij niet heeft geleden. We zijn dankbaar dat we zo'n bijzondere hengst hebben mogen meemaken.

Moravita is drachtig van Santiago en kan elk moment haar veulen op de wereld brengen.


Afsluiting Jachtseizoen 12 april 2014

Het jachtseizoen 2013-2014 werd feestelijk afgesloten met het Huntball.


Les bij Stal De Mes (geschreven door Lisalette Dijkers) 6 april 2014

Met Saskia heb ik les gevolgd bij Stal De Mes. Na een hartelijk welkom door Arjan en Patricia de Mes, vele paardenhoofden en enkele hondenkoppen gingen wij aan de slag met de les. Het was uiterst leerzaam, want wij mochten werken met twee verschillende paarden: eerst Morris en vervolgens Chocotoff. Mooi om te zien hoe twee verschillende ruiters (mensen!) en twee paardenkarakters op elkaar reageren. Dankzij de geduldige aanwijzingen van Patricia zijn wij allebei weer een stap verder gekomen in de rijkunst. Wij zeggen: au revoir en tot de volgende keer!


Herstel vordert  

Gelukkig verloopt het herstel na de bekken operatie van Patricia goed. Ze heeft zelfs alweer aan een aantal slipjachten kunnen deelnemen.


Operatie Patricia 13 februari 2014

Patricia is vandaag geopereerd. Twee nogal forse schroeven zijn in haar bekken geplaatst om de breuk te fixeren. De operatie is goed gelukt en ze kan het lopen weer gaan opbouwen, voorlopig met een looprekje.


Bekken gebroken!! 5 februari 2014

Door aanhoudende extreme pijn heeft de chirurg besloten een CT scan te laten maken van Patricia's bekken. Diagnose: bekken gebroken door de val op 21 december j.l. Normale mensen hadden met dergelijke pijn helemaal niets kunnen doen. Op Patricia's dossier staat nu het predikaat "BIKKEL". Operatie staat gepland voor de 13de.


Pech voor Patricia en Morris 21 december 2013

Tijdens de slipjacht in Montferland zijn Patricia en Morris gevallen. Morris liep geen letsel op en ging vrolijk (alleen) met de jacht verder. Met Patricia ging het minder goed. Zij is met hulp van omstanders en een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na een nacht observatie moest ze ondanks veel pijn in haar bekken naar huis.


Sinterklaas bezoekt een plaatselijke basisschool 5 december 2013

Patricia heeft Sinterklaas en Amerigo begeleidt bij een bezoek aan basisschool 'De Zaaier' in Kamperveen. Bruce kroop voor de gelegenheid in de huid van Amerigo. Alle kinderen mochten hem aaien en een aantal kinderen hebben even op zijn rug gezeten toen Sinterklaas met zijn bezoek aan de kleuters bezig was.


Bruce aangekocht 27 november 2013

Na een uitgebreide proefrit door de Duitse grensstreek, hebben we Bruce aangekocht. Bruce is een grote Irish Draught met veel jachtervaring.


Siglavy Trofetta verkocht 22 november 2013

Siglavy Trofetta (Happy Feet) is verkocht aan een jonge talentvolle pony amazone. Wij wensen de nieuwe combinatie veel succes.

Foto: Allita Witteveen


Gastruiter uit Ierland 2 november 2013

Sean, de voormalig eigenaar van Morris en Monty was bij ons te gast. Vandaag reed hij samen met Patricia de Sint Hubertusjacht op Landgoed Marïenwaerdt. Hij vond het leuk om op zijn oude paardjes te kunnen rijden. Voor Sean was dit zijn eerste jacht buiten Ierland met veel nieuwe indrukken. We hebben genoten van zijn gezelschap en Ierse humor.


Slipjacht in Liemers-Beek 28 september 2013

Op een van de eerste slipjachten van het seizoen was Patricia weer voldoende in vorm om mee te rijden met onze trouwe Morris. Voor Patricia een fantastische nieuwe start met een goed functionerende hand.


Laatste handoperatie Patricia 22 augustus 2013

Vandaag is Patricia weer aan haar hand geopereerd. Het plaatje en de schroeven zijn verwijderd. Dit was de laatste operatie, nu kan ze revalideren en de draad gaan oppakken. De laatste loodjes...


Boek "De Paardenrevolutie" is gepubliceerd 19 juli 2013

Doordat Patricia al lange tijd niet met de paarden heeft mogen werken, heeft ze eindelijk tijd gevonden om aan haar boek te werken. Vandaag hebben we op basis van de proefdruk de laatste wijzgingen doorgevoerd. Het boek heeft als titel "De Paardenrevolutie".

Patricia de Mes-Ronke laat zien hoe de paardensport, paardenhouderij en fokkerij in een relatief korte periode flink is veranderd. De maatschappij is veranderd, men leeft gehaaster. Het paard zelf is niet in al die veranderingen meegegaan.

Doordat veel mensen niet meer opgroeien met paarden, zijn veel zaken omtrent paarden voor mensen minder vanzelfsprekend geworden. Hierdoor is er minder begrip voor de aard van het paard dan toen het paard een normaal onderdeel was van het straatbeeld. De auteur geeft inzichten waardoor miscommunicatie tussen mens en paard opgelost kan worden.

Ook laat Patricia de Mes-Ronke zien hoe een paard de mens met zichzelf confronteert en daarmee de mens een spiegel voorhoudt. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk maakt zij dit duidelijk. De lezer wordt uitgenodigd om hiervoor open te staan en er lering uit te trekken.

De Paardenrevolutie door Patricia de Mes-Ronke is te bestellen bij bol.com, ISBN nummer 9789402103106


Nemo gearriveerd 21 april 2013

Het schitterende voormalige renpaard Nemo hebben we vandaag opgehaald. Patricia gaat Nemo (na genezing van haar hand) omscholen tot jachtpaard.

Nemo voelt zich al helemaal op z'n gemak in de wei die hij deelt met Monty.


Handoperatie Patricia 4 april 2013

Na lang wachten is Patricia's hand geopereerd. De operatie is goed geslaagd, een lange herstel periode volgt. Er is in haar hand een plaatje geplaatst en deze is vastgezet met een aantal schroefjes. Wanneer het bot goed genezen is, zullen de ijzerwaren weer worden verwijderd. Patricia blijft voorlopig nog rustig aan doen, op strikte aanwijzing van de chirurg.


Intocht Sinterklaas in Heerde 24 november 2012

Santiago schitterde vandaag in de rol van het paard van Sinterklaas. Het was erg druk in Heerde, zowel de Sint als Santiago genoten zichtbaar van alle aandacht. Ook het toegestroomde publiek was erg enthousiast dat Sinterklaas na vele jaren z'n intocht eindelijk weer te paard deed. Na afloop van de rit door het dorp, werden Santiago en de Sint ontvangen door de burgermeester.


Monty gearriveerd 29 oktober 2012

Onze hunter Morris heeft versterking gekregen in de vorm van de eveneens Ierse Monty. Monty komt van dezelfde Ierse fokker als Morris en is door dezelfde ruiter beleerd. Hij is vandaag per (luxe) transport uit Ierland aangekomen.

We gaan Monty inzetten voor de Nederlandse slipjachten. Hij is te huur voor ervaren ruiters en wordt door Patricia getraind.


Fotoshoot bij Stal De Mes 28 oktober 2012

Mark Stoter en Emmie Colignon waren vandaag bij ons op stal voor een fotoshoot. Santiago, Happy Feet en Moravita fungeerden als model. De sessie leverde vele schitterende foto's op.


Larissa Hovestad clubkampioen op Happy Feet 13 oktober 2012

Gefeliciteerd!

Larissa is vandaag met onze Happy Feet Clubkampioen Dressuur geworden. We zijn trots op dit tweetal.

Filmpje van de proef.


Slipjacht in Liemers 29 september 2012

Het jachtseizoen van JVS werd vandaag geopend in Liemers. Op deze zonovergoten dag waren Patrica en Morris ook van de partij.


Chocotoff gaat uit logeren 15 september 2012

In verband met de blessure van Patricia's hand en het lange herstel traject, is Chocotoff in training gegaan bij Kristel van Duuren-Bodewes.


Santiago (PRE hengst) aangekocht 3 augustus 2012

Santiago is een schitterende PRE hengst. Een echte showbink. Hij kent veel oefeningen uit de vrijheidsdressuur. Wij zetten hem in voor demonstraties en shows.


Eerste officiele wedstrijd Siglavy Trofetta 23 juni 2012

Siglavy Trofetta (Happy Feet) liep vandaag z'n eerste officiële wedstrijd. Larissa reed met hem in de B dressuur en haalde de eerste prijs. Wij zijn trots op beide kanjers!

Foto: Allita Witteveen


Feestelijke afsluiting van Patricia's instructie bij de Horsthoekruiters 30 mei 2012

Vandaag gaf Patricia een BBQ feestje ter afsluiting van haar tijd als instructrice bij de Horsthoekruiters. Er was een flinke opkomst en het weer liet zich van z'n goede kant zien. Het was een erg gezellige middag!

Iedereen dank voor jullie aanwezigheid, gezelligheid en de vele cadeau's.

Les van Patricia kan nog steeds! Klik hier.

Meer foto's zijn te vinden op Picasa.


Stage dag bij Stal de Mes (door Larissa Hovestad)
10 mei 2012

Ik moest voor school een dag stage lopen, en dit heb ik gedaan bij ‘Stal de Mes’.

Toen ik aankwam hebben we eerst de paarden buiten gezet, de stallen gedaan en hooi gegeven. Daarna hebben we "Walzer", gepoetst en gereden. Dit was erg leuk en leerzaam, omdat ik nog nooit op een Z-paard had gereden.
Na "Walzer" heb ik "Chocotoff"  gereden. Nadat alle paarden weer op stal stonden, moest ik de voertonnen vullen en alle paarden voeren. Daarna hebben wij zelf wat gegeten.
Mijn eigen pony "Happy Feet" heb ik na de lunchpauze gereden. "Happy Feet" mocht die dag namelijk ook mee en wij hebben daar les gekregen.
Daarna was het de beurt aan "Moravita", haar hebben we gelongeerd met een academische kaptoom. Ter afsluiting van mijn stagedag moest ik haar staart wassen en de benen afspuiten.

Patricia, heel erg bedankt voor deze superleuke en leerzame dag!


Succes voor onze jongste pupil 2 mei 2012

Onze jongste pupil Gabriëlle Faber (7 jaar) heeft de afgelopen tijd diverse successen geboekt met de pony Sharona. Zo won de 7 jarige amazone glansrijk haar twee eerste bixie proeven in Oldebroek. Vandaag reed zij een proef op de landelijke bixiedag op het KNHS centrum in Ermelo. Zij behaalde 82 van de 84 mogelijke punten. Een erg mooi resultaat!


Nieuwe activiteiten Stal De Mes mei 2012

De blessure van Patricia (zie 20 januari 2012) blijkt ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. Een aantal van onze activiteiten kunnen we daarom niet voortzetten. Zo is het rijden van jonge- en trainingspaarden niet langer mogelijk, waardoor fokkerij en africhting niet meer mogelijk zijn. Wij hebben hierdoor ook afscheid moeten nemen van enkele van onze eigen paarden.

Alle rij-instructie gaat onveranderd door.

Nieuw bij Stal De Mes: stalling en opvang tijdens vakanties en voor revalidatie. Zie voor details de betreffende pagina.


Mozart overleden 10 april 2012

Mozart (Siglavy Morava) is overleden aan botulisme.


Slipjacht in Spaarnwoude 24 maart 2012

Ondanks dat Patricia's hand nog niet hersteld is, reed zij toch mee met Morris in de slipjacht in Spaarnwoude. Het was een schitterende zonnige dag. Routinier Morris trok weer veel bekijks.


Slipjacht in Stegeren 29 februari 2012

Met beperkte functie in haar rechterhand reed Patricia met Morris mee in de sliptjacht in Stegeren. Het was een nevelige dag op een prachtig landgoed. Met Morris' ruime ervaring wist hij de geblesseerde amazone een geweldige dag te bezorgen.


Patricia geblesseerd 20 januari 2012

Door een onbenullige manouvre van een paard heeft Patricia een vinger aan haar rechterhand gebroken. De meervoudige breuk zorgt ervoor dat zij de komende periode minder intensief kan trainen en dus ook geen wedstrijden rijdt.


Happy Feet naar Larissa 21 december 2011

Na een aantal maanden training door Patricia hebben we besloten om Happy Feet ter beschikking te stellen voor de sport aan een pony amazone. We hopen dat Larissa heel veel plezier en succes zal hebben aan deze Lipizzaner in de D-pony klasse. Het tweetal vormt een mooie combinatie.


Nevada overleden 30 november 2011

Een verdrietige dag. We hebben afscheid moeten nemen van onze lieve Nevada.


Morris als Fieldmaster's paard in de jacht 23 november 2011

Vandaag reed Jan Kroes als Fieldmaster op Morris in de jacht van Doorwerth. Het was een mistige dag, maar Morris en zijn berijder wisten het veld veilig achter de honden aan te begeleiden.


Sint Hubertus jacht op Landgoed Mariënwaerdt 29 okotober 2011

Morris liep vandaag mee in de Sint Hubertus jacht op Landgoed Mariënwaerdt. Hij werd gereden door de heer Jan Kroes. Patricia ging mee als groom.


Eerste wedstrijd bij nieuwe eigenaar meteen succesvol 8 oktober 2011

Op 27 juli 2011 is Vivana naar haar nieuwe eigenaresse Marian van Diepen verhuisd. Vivana werd omgedoopt tot Vienna. Afgelopen weekend reed de combinatie haar eerste wedstrijd. Onderstaand citaat uit een mailtje van Marian:

Nou het eerste succes is binnen. Ging echt heel goed , ik heb echter super fijn gereden. Bijgevoegd het bewijs. En had ook het idee dat Vienna het ook echt leuk vond. Koppie erop, oortjes naar voren en gaan, ze deed echt dr best. 3 x winst. Eerste proef 194 en tweede 196. Volgens een ander KNHS jury lid die aanwezig was zelfs; nog ondergewaardeerd dus kan niet beter. Klaag niet maar wel jammer van de 194 ipv 195.;)

Namens ons beide van harte gefeliciteerd!

Filmpje van de tweede proef.


Moravita's Walzer de sport in onder Patricia de Mes 24 september 2011

Overgenomen nieuws van Moravita Classical training and breeding centre:

De 10 jarige ruin Moravita's Walzer (vader Weltmeier) zal vanaf heden door Patricia de Mes verder uitgebracht gaan worden in de sport. Walzer loopt op dit moment Z dressuur. Professioneel dressuuramazone en instructrice Patricia heeft meerdere talentvolle jonge paarden thuis staan en heeft hierbij met regelmaat les van Ton. Walzer en Patricia zijn beiden klaar voor een nieuwe uitdaging en blijken het goed met elkaar te kunnen vinden. In alle rust zal Patricia samen met Ton, Walzer verder trainen en uitbrengen. Wij zijn ervan overtuigd dat we gezamelijk met veel plezier en vertrouwen de sportieve toekomst van Moravita's Walzer tegemoet mogen zien. Moravita's Walzer blijft in eigendom van Moravita.

Ton en Aletta, dank voor het vertrouwen en de nieuwe uitdaging!


Vakantiebaan 2011 bij Stal De Mes (door Larissa Hovestad) 25 augustus 2011

Ik heb in de vakantie weer een paar weken bij Patricia geholpen en het was weer heel gezellig. We hebben veel gedaan, stallen, poetsen, longeren enz, maar ook gereden en de paarden los laten springen.

Ik heb op Moravita, Chocotoff, Carlijn, Sharona, Morris en Vivana gereden, dat was leuk, maar ook leerzaam. Met Morris heb ik ook gesprongen, dat was echt gaaf, want ik had nog nooit met een paard gesprongen. Happy Feet en Moravita hebben we los laten springen, dat was leuk om te zien, want het was voor het eerst dat ze sprongen maar ze vonden het heel leuk! Gracia was in de weken dat ik daar hielp geboren, en het was ook heel erg leuk om Gracia en Nevada samen te zien rennen of gek doen.

Het was weer heel erg leuk en gezellig,
Patricia & Arjan, bedankt!


Vivana naar nieuwe eigenaar 27 juli 2011

Voor Vivana hebben we een nieuwe eigenaar gevonden in Noord Holland. Vivana vormt met de nieuwe eigenaar een mooie, chique combinatie. Wij wensen het tweetal veel plezier en succes toe.


Gracia geboren 26 juli 2011

Nevada is bevallen van een wolk van een dochter. Ze heet Gracia en ze is een volle zus van Einstein. De vader is Fürst Romancier.


Mozart 17 juli 2011

Vandaag is de 5 jarige Lipizaner hengst Mozart (Siglavy Morava) bij ons op stal gekomen.


Wedstrijd in Beekbergen 19 juni 2011

Op deze kleddernatte zondag is Patricia met Chocotoff eerste en tweede geworden in de L1 dressuur met 200 en 186 punten. Ondanks het slechte weer waren de vrijwilligers van ruiterclub Riant zeer gastvrij, bleven ze in een goed humeur en was de sfeer goed.


Wedstrijd in Nijkerk 2 juni 2011

Op deze bloedhete Hemelvaartsdag is Patricia met Chocotoff eerste geworden in de L1 dressuur met 186 punten. Op dezelfde wedstrijd scoorde Carlijn een tweede plaats met 183 punten.


Sharona voorgesteld aan nieuwe amazone 22 mei 2011

De pony Sharona werd keurig getoileteerd door Stal De Mes aan de jarige Gabriëlle Faber gepresenteerd. De nu 7 jarige Gabriëlle zal Sharona gaan rijden en verwacht veel van deze ervaren pony te kunnen leren.


Herauten op Koninginnedag 30 april 2011

Superfit liep onze oude Capri mee in de stoet op Koninginnedag. Ze werd gereden door Patricia. We werden wederom gastvrij ontvangen door Mevrouw Pijnenburg, de burgermeester van Heerde. De optocht verliep prima en heel Heerde was weer op de hoogte van het Koninginnedag programma van 2011.

18 mei 2011 Geheel onverwachts is Capri overleden. Wij zullen haar missen maar nooit vergeten. En wij bedanken Sjef Eussen nogmaals dat wij dit fijne paard nog een aantal jaren hebben mogen meemaken.


Wedstrijd debuut Chocotoff en Carlijn april / mei 2011

In de maanden april en mei hebben Carlijn en Chocotoff hun officiële wedstrijd debuut gemaakt in de dressuur, klasse L1. Beide paarden hebben nu een aantal winstpunten in deze klasse. We zijn erg enthousiast over hun voortgang.


Theorieavond bij de Horsthoekruiters 25 maart 2011

Patricia verzorgde een theorieavond voor de ponyruiters van de Horsthoekruiters. De kinderen hadden zelf vooraf onderwerpen en vragen ingeleverd. Aan bod kwamen:

  • Geschiedenis en aard van het paard
  • Anatomie
  • Ziektebeelden
  • Geboorte van een veulen
  • Rijtechnische zaken zoals belang van houding en zit, wijken voor de kuit, schoudervoor, en schouderbinnenwaarts.

 


Moravita aangekocht 6 januari 2011

De 6 jarige Lippizaner merrie Moravita is door ons aangekocht. Zij blijft nog tot 29 januari bij Moravita Classical training and breeding centre en komt daarna naar ons toe.


Nieuws van vóór 2011.